Ejderhemızrağı: Efsaneler Serisi 1-2-3

Üçleme serinin sevilen karakterleri Majere Kardeşleri Ejderha Mızrağı Destanı'ndaki maceralarının ardından bu kez kendi yolculuklarına çıkarlar. Raistlin beraberinde sürüklediği ikizi Caramon ile bir kez daha yolculua çıkarken hırsının sınırılarını zorlayan kararlar vermek zorunda kalır. Bu yolculuk kardeşlerinin bağını ciddi biçimde sınayacaktır.
 
Kitaplar:

1. İkizlerin Zamanı:

 
Tanrılar Kraynn'a dönmesinin ardından Paladin'in yeryüzündeki tapınağının liderliğini üstlenen ermiş Elistan yeni dini yayma sorumluluğunu üstlenir Tairus Hanedanlığı'na mensub Crysania yeni inancın parçası olmak için varlıklı ailesini ve olası taliplerini arkasında bırakıp daha mütevazi bir başlangıçla tanrısna hizmet etmeyi seçenlerden biridir. Günün birinde rüyasında Paladin Raistlin Majere'nini Kraynn üzerinde yeni bir karanlığa neden olacağını bildirmesi üzerine yapacakları konusunda uyarıda bulunmak için kara cüppeli büyücüyle görüşme talebinde bulunur. Mağrur genç kadın inancı sınandığıı için gurur ve heyecan içindedir. Tarihi kaydeden olarak bilinen Astnus'un kütüphanesinde bir araya gelirler. Büyücünün kadın üzerinde yaratığı ilk izlenip zaten kendi kötülüğü tarafından yutulmuş zayıf biri olduğu yönündedir. Ancak daha kütüphaneye gelirken kendi yolu için adımlar atan büyücü zeki ve alaycı cümleler eşliğinde kadının sözlerine karşılık verir. Nihayetinde o da Astinus'un belittiği üzere "eğer hizmet ediyorsa..." bir başka tanrıça Takhisis ve oğlu karanlık büyü tanrısı Nuritai'nin hizmetkarıdır. Astinus'un onları yalnız bırakmasının ardından konuşma adamın bedenini harap eden öksürük nöbeti nedeniyle yarıda kalır. Crysania gördükleri karşısında acıma duygusu ile şifa için tanrısına yöneldiğinde Rasitlin büyüsün bedeli öksürüğüne hiçbir duanın şifa olmayacağını belirterek duasına engel olur. Yorulmuştur. Ayrılmadan önce hakkında en doğru kararı verebilmesi ve çalışmalarını izleyebilmesi için onu kulesine davet eder.  Ancak  lanetli mekana ulaşması için geçmesi gereken koru birçok dehşet verici yaratığı ve karanlık ruhları barındırdığı için Crysania'ı anlından öperek yolu kolaylaştıran bir büyülü tılsım verir. Kadının kaderi bu görüşmeyle yazılır...

Kulenin rahibeden kısa süre önceki ziyaretçisi yarı ablası Kitiara'dır. Bir zamanlar hastalıklı bedeninin pençesinde kan kusan genç büyücüye bakarken Takhesis'in Ansalon!a girişini engelleyen adama dönüştüğünü farkındadır. Yapabilecekleri kulağa inanılmaz gelir. Bir şekilde bnun kendi çıkarlarına ters düştüğü inancıyla onu engellemeye karar verir. Paladin rahibesini ortadan kaldımak için lanetliLord Soth'u yollar. Crysania'nın ikinci ziyareti Raistlin için planlarının da ötesinde gelişir. Kadın ilkinde zaten fazlasıyla etkisi altında kalmıştır. Zorlu koruyu aşıp kuleye atım attığında büyücü kendisine eşlik eder. İçerde çıraklarından Kara Elf Dalamar tarafından karşılanır ve dinlenmesi için Raistlin'in odasına götürülür. Mekan ve adam kısaca hiçbir şey beklediği gibi değildir. Raistlin sessizce odada belirip çalışma masasında yerini alır. Kadının ruhundaki çatlakları çoktan farkına varmıştır. Kendi yaşamının zorluğu ve insanların acıları üzerinden O'na istediği şekli vermesi zor olmaz. Par-Salian ve büycülerin divanına görüşme için mecburen eşliklerini kabul ettiği alkolik Caeamon ve Tas'la yola çıkar. Lord Soth bu sırada karşısına çıkar ve ölümcül dokunuşdan son anda Paladin tarafından ruhu bedeninden alınmak suretiyle kurtulur. Ancak artık sonsuz bir komadadır.Meclis iyilrştirme güçlerini aşan bu durumu genç kadını aft öncesi zamana göndererek çözmeye karar verir. Par-Salian büyüyü tamamladığında fark eder ki sadece Caramon ve Crysania'yı değil bir kenderi de geçmişe yollamıştır ve bu olabilecek en tehlikeli şeydir!

Caramon ve Tas Istar şehrinde saygıderğer bir rahibeye saldırdıkları düşünülerek tutuklanır ve köle pazarına götürülürler. Ariflerin Paladine yönelttikleri duaları karşılığını bulur ve rahibe yaşam düzlemine döner. Nerede olduğunu anlamsı gecikmez. Kendisine giydirilen cüppenin cebinde Par-Salian tarafondan yazılan ve başına gelenleri, içinde bulunduğu durumu açıklayan bir not bulur.Alkolik Caramon için esir pazarının sonu arena dövüşçülerinin eğitim sahası olur. Böylece kısa sürede eski kondisyonuna geri dönerken alkolün etkilerini üzerinde atar. Crysania ile iletişim kurma çabaları kısa bir cevap mektubuyla sonuçlansa da belli ki kadın onların varlığını pek önemsememektedir. Genç adama göre daha özgürce dolaşabilen Tas bilgi toplama uğraşısında Raistlin hakkında en ufak bilgi edinememiştir. Ancak Saraya rahatça girip çıkabilen ve diğer büyücülere savaş açmış, kulelelerinde ayrılmaya zorlamış olsa bile Kral rahibin el üstünde tuttuğu kara cüppeli bir büyücüden söz edilmektedir. Fistandantinus. Ve Craramon kardeşinin bedeninde hak iddia edip onu karanlığa sürüklediğini bildiği adamı öldürmek için fırsat kollar. 

Sarayın bir paraçası olan Crysania ise sunulan ihtaşam ve lüksten payını alsa da bundan rahatsızlık duyar. Dua saatlerine katılır. Elbette Kara Cüppeli bir suretin Herkesin Fistandanstinus olarak bahsettiği kişinin odağında olduğunu fark etmekte gecikmez. Adam gözlerden uzak bir noktada kendisine yaklaşır ve konuşur. Crysania gördüğü yüz karşısında şaşkına döner. Evet teni altın rengi ya da gözleri bir zamanlar olduğu üzere mavi değildir. Kahve rengi saçlar ve gözlerle çevrili yakışıklı bir yüz taşıyan Raistlin!i görmenin şaşkınlığı içindedir. Adam adını özekllikle Fistandantinus olarak vurgular. Çünkü o çağda yaşayan kişidir. Kara büyücününü çıraklarından biri olarak kulseine kabul edilmiş, aylarca her adımını izlemiş ve kendine yeni bir beden seçeceği gün diğerlerininn hayatını kurtardığından habersiz zekice sivrilerek rakiplerini saf dışı etmiştir. Göğsünde kan taşını taşıyan Fisnadantinus için elbette sağlıklı ve biraz yetenekli olduğu sürece hangi beden olacağı pek önemli değildir. Mücadeleyi kazanan Raistlin'dir. Ya da gerçekten öyle midir? Crysania admın anlattıklarını dinler. Afete giden süreç günlerle sayılıdır. Caramon sonunda bir gece uyuduğu barakayı terk edecek fırsatı yakalar ve gizlice saraya girer. Fistandantinus'un odasına girip kılıcını adama doğrultur ve kardeşinin yüzünü görmenin şaşkınlığını yaşar. Biraz da alayla sessizce odasına girip onu öldürebileceğini düşünmesine şaşırmamıştır. Planlarını uygulamaya kararlıdır.  Bu zamanın akışını bozabilece nir bilgi onu rahatsız eder. Kenderin gelişi... Elbette işleri kendi istediği yöne çekmekte uzmandır. Herşeye kolayca inanan Tas'ı afeti durdurabilecği ve geleceği yeniden şekillendirecek bi kahraman olacağına inandırır. Crysania ise zaten avucundadır. Caramon bir kez daha Raistlin tarafından oynatılan birer kukla olduklarını fark ettiğinde onun ortadan kaldırılması gereken en büyük tehdit olduğu gerçeğiyle yüzleşir. Tas zaman yolculuğ aletini tam da Raistlin'in tarif ettiği gibi kullanınca elinde parçalara ayrılır. Belli ki ilk kez kendisine hiç olmadığı kadar içten ve nazik davranan büyücü yalan söylemiştir. Afet başlar. Caramon kardeşiyle karşı karşıyadır. Crysania aralarına girerken Tas yıkıntıların arasında kalır...

2. İkizlerin Savaşı

Nereden geldiği anlaşılmayan garip çığlıklar eşliğinde uykusundan uyanan Lady Crysania




















3. İkizlerin Sınavı























0 Comments:

Yorum Gönder