Ejderha Mızrağı Karakterleri: Sturm Brightblade

 
Margaret Weis ve Tracy Hickman tarafından yazılan kitap serisi Ejderha Mızrağı Destanında ki kurgusal karakterlerden biridir. Kayıp Solamniyalı bir lordun oğludur. Hayatının yegane amacı babasının mirasını ve şövalyelik unvanını kazanmaktır. Solace'da gençlik yıllarında Majere ikizlerinden Caramon'la yakın dost olsa da diğeri Raistlin'le (Daha çok karakteri, özellikle ikizine yönelik davranışları ve izlediği yol nedeniyle) benzer bie arkadaşlık kurmaktan uzak durmuştur. Ayrıca şövalyelerde var olan genel kanı uyarınca büyü kullanıcılarından hoşlanmaz. Sturm babasının mirasını almak için Solamniya'ya gitmiştir. Ancak afetten sonra eski onurlarını kaybeden şövalyeler tarafından pek hoş karşılanmaz. Hakkı olan birkaç eşya kendisine verilse de şövalyelik unvanını alamaz. Yol arkadaşlarıyla macerasına devam ederken Silvanesti'li Elf Prensesi Alhana Yıldızmeltemi ile karşılaşır. Tutuklusu olduğu sırada gördüğü son derece güzel, soylu ama mağrur kadına âşık olur. Her ne kadar Alhana bu sevgiyi anlamış ve direkt karşılık vermemiş olsa da şimdiye kadar hiçbir insana verilmemiş olan Yıldız ziyneti'ni Sturm'e hediye etmiştir. Mızrak Savaşları sırasında Yüce Ermişlik kulesini savunurken Solamnia Şövalyelerinin lideri Lord Gunthar ona taç şövalyeliği rütbesini vermiştir. 

Özel yaşamı: Sturm, 5 yıl sonra bir araya gelmek üzere yol arkadaşları ile ayrıldıklarında (üçlemeye göre Raistlin Tarihçelerinin bitimi bu evreyi anlatır) kendisi gibi babası hakkında iz bulmak amacıyla yola düşen Kitiara ile yola devam etmiştir. Aslında şövalyeyi son derece rahatsız edici bir kişilik olarak gören Kitiara sadecee eğlence için onu baştan çıkarmış tek gecelik beraberlikleri sonrasında Sturm şerefi uyarıca evlenme teklif etmiştir. Ancak Kitiara teklifini reddedip küçümseyerek genç adamla alay etmiştir. Bu tek gecelik birliktelikten Steel Brightblade isimli bir oğlu olmuştur.

Ölümü: Eski arkadaşı yakın dostu sayılabilecek Kitiara tarafından öldürülmüştür. Mezarı Kulenin altına yapılmıştır ve Huma Dragonbane kadar meşhur bir şövalye olmuştur. (Bilgi Alıntıdır. Eklemeler yapılmıştır.)

 

Geri Dön (Ejderha Mızrağı  Karakterleri) 

0 Comments:

Yorum Gönder