Ejderha Mızrağı Karakterleri: Caramon Majere

Dl:Matt Stawicki
Caramon Majere
(326 AC - 38 SC), Margaret Weis & Tracy Hickman ikilisinin yazdığı ilk Ejderha Mızrağı üçlemesi (Ejderha Mızrağı Destanı) kahramanlarından biridir. AS 335 yılında Solace'da doğmuştur. Oduncu Gilan Majere ve Rosamun Aelan Uth Matar'ın ikiz çocuklarının ilkidir. Kitiara Uth Matar’ın aynı anneden üvey kardeşidir. Caramon güçlü ve sağlıklı olmasına karşın biraz saf ikizi Raistlin ise akıllı ama hastalıklı ve bakıma muhtaç bir çocuk olarak dünyaya gelmiştir. Sanki Raistlin'in deyişiyle tanrılar aralarında adaletsiz bir bir dağılım yapılmış gibidir. İkizini korumak hayatının önceliğidir. Ancak onun sonsuz sevgisi ve sadakati kıskanç ve bencil yapıdaki Raistlin tarafından sıkça istismar edilir. Güçlü, dost canlısı, güleryüzlü, insanlar hakkında asla kötü düşünmeyen Caramon Solace'ta Sturm Brightblade ile yolları kesişir. Ancak o ilkt anışıklıkları pek iyi başlamaz. Çünkü Sturm ikizi Raistlin'i aşağılar. Yine de birbirlerini tanıdıkça kısa sürede dost olurlar. Baba Gilon, Caramon henüz 16 yaşındayken bir iş kazası sonucu ölür. Sonrasında öngörü yeteneğiyle doğan anneleri Rosamun da girdiği transla dünyadan kopup O'nu izler. Caramon ve o sıralarda büyücülük eğitimi alann ikizi Raistlin sapkın fikirlerini yayma amacıyla yanlarına yerleşen Belzor Rahibesi'nin sözlü tacizine ve suçlamalarına maruz kalırlar. Solace halkının galeyana gelmesini öneleyen Yarı Elf Tanis'in yatıştırıcı sözleri olur. Böylece ikizler önce Tanis'le sonrasında da tepe cücesi Flint Fireforge ve kender Tasslehoff Burrfoot'la tanışırlar. Eve dönen ve bir şekilde Tanisle tanşıklığı olduğu anlaşılan Kitiara ile bu yedi kişilik grup hayatlarında yeni bir döneme girer. Raistlin eğitimiyle ilgili kendini geliştirmek ister ve Flint'in işi için çıktığı geziye hep beraber katılırlar. Ancak bu gezi Belzor'un müritleri ile bir kez daha karşılaşıp +neredeyse Raistlin'in hayatını kaybetmesine neden olacak bir dizi olay yaşamalarına neden olur. Yaklaşan bir savaşla ilgili dedikodular yayılmaya başladığında grup yollarını ayırıp bu haber hakkında araştırma yapmaya karar verir. 
 
Dl: Larry Elmore
 
İkizlerden Raistlin'inse yola düşme sebebi diğerlerinden farklıdır. Herkesten gizlediği bu yolculukta varış noktası yüksek büyücülük Kulesi'dir. Davet edildiği üzere büyücülük sınavına girecektir. Her zaman kardeşinin üzerine titreyen Caramon, onu bu yolculuğunda da yalnız bırakmaz ve kardeşine kulelere kadar eşlik eder. Zaten de şaşırtıcı bir istisna dahilinde kendisinin de içeri girmesine izin verilmiştir. Sınav devam ederken gücünün sınırlarını hem ruhsal hem de bedensel anlamda zorlayan Raistlin, ikizinin illüzyonu ile karşılaşır. Caramon kendisininn uzun yıllar boyunca çalışarak ve türlü zprluklara katlanarak öğrendiği birçok büyüyü hiç zorlamadan yapabilmektedir. Kısacası güçlü ve sağlıklı Caramon Raistlin'in hayatını uğrunda feda ettiği şeye kolayca elde etmiştir. Raistlin buna dayanamaz ve illüzyon olduğunu bilmediği kardeşini öldürür. Ne yazık ki başka bir odada misafir edilen Caramon da sınavın bu kısmı izletilir. Büyücüler kardeşler arasındaki bağımlılık ölçüsündelibağı kesmek için bunu yapmış olsa da Caramon bir şekilde kardeşinin buna mecbur edildiğine inanır. Kulyi terk ettikleri günden itibaren ikizlerin arasındaki ilişki bir süre gergin biçimde devam eder. Sınavı izleyen beş yıl içerisinde geçimlerini sağlamak için paralı askerler olup omuz omuza mücadele ederek çelik ve büyüyü etkili bir biçimde kullanmayı öğrenirler. 
 
Caramon, Takhisis ve Ejderhalarını yenerek Mızrak Savaşı'nı sonlandırmayı başaran efsanevi kahramanlardan biridir. Xak Tsaroth'da, şeytani ejderha Khisanth'ın yenilmesinde rol oynamış ve Ejderha Yüce Efendisi Verminaard'ın ele geçirdiği esirlerin kurtarılmasına yardım etmiş, mızrak kahramanları ile Silvanesti'ye girerek Lorac'ın kabusuna son vermiştir. Yine Neraka'da yapılan son savaşta da önemli bir rol oynamıştır. Savaş kazanıldıktan sonra en büyük savaşını ikizi Raistlin ile karşı karşıya geldiğinde vermiştir. Caramon'un kendini kardeşini adayışının onu bağomlı hale getiriği noktada yaşadıklarına rağmen ikizi ile karanlık yolda yürümeyi seçmiş Fakat Raistlin bunu reddederek Caramon'u terk etmiştir. Böylece herkes kendi yoluna gidebilmiştir.

Uzun yolculuğunun ardından, Caramon Solace'a dönmüş ve Tika Waylan ile evlenmişse de İkizini seçtiği yoldan döndürmeyi başaramayışı ne yazık ki genç adamın çöküşüne neden olmuş vealkolik bir adama dönüşmüşür. Günlerini böylece geçirirken Raistlin'in tüm dünyayı kaosa sürükleyebilecek planlarını engellemek için bir kez daha harekete geçmek zorunda kalır. Kardeşliğin son kez sınandığı uzun bir maceranın ardından kendiyle barışık bir adam olarak evine ve ailesine döner.

Tike ile evliliği boyunca beş çocuğu olur.İlk Üçü erkek : Sturm Majere, Tanin Majere, Palin Majere ikisi kız Laura Majere and Dezra Majere. 


Geri Dön (Ejderha Mızrağı  Karakterleri)  

0 Comments:

Yorum Gönder