Yaz Alevi Ejderhaları

Yazalevi Ejderhaları bir nevi Ejderha Mızrağı Destanı adı ile bildiğimiz üçlemeye bağlı ya da devam gibi gözükse de defteri kapatan kitap gibi düşünülebilir. Hikayenin ana karakterlerine ikinic nesilden üyeler eşlik ediyor. Bazı karakterlerin sonuna da şahit oluyoruz. 
 
Herşeyin babası yaniş şimdiye kadar karşılaştığımız tanrıları da yaratan ve herşeyin yaratıcısı olarak tasvir edebileceğimiz Kaos evlatlarına ve Krynn dünyasına öfkelidir. Gri cevher kırılmış ve Kaos herşeyi yoketmek istemektedir. Mücadele garip biçimde bu kez Takhesis'ten yana gibidir. Aslında taraflar kalmamıştır ve bu Krynn'ın varoluş mücadelesi olacaktır. Yeni yetme büyücü Palin yarı kuzeni Sturm ile acı bir savaş sonucu biraraya gelirken İrda halkından istemeden ayrılan altın gözlü bir kız Raistlin kızı olduğunu idda eder. kavurucu yaz insanları kırılma noktasına getirmektedir. Bu belki de diyarın göreceği son mevsimdir. Her zaman çıkarları doğrultusunda hareket eden Takhesis ise yine karanlık arzuları doğrultusunda davranmak ister. Ancak Büyünün tanrıları da dahil olmak üzere tüm tanrılar Kaos'a karşı insanların varoluş mücadelesine yardım etmek için müttefik olmak zorundadır.
 
Kitaplar Arkabahçe Yayıncılık'tan ve Lahika Yayıncılıktan cıktı. Bulursanız Lahika'dan alın. Arkabahçe Yayıncılık'ın kitap kapağı seçimleri kötüdür.

0 Comments:

Yorum Gönder